Behandling med antibiotika

När man behöver bli behandlad med antibiotika så är det efter att man har varit i kontakt med en läkare som avgjort vilken typ av antibiotika som man behöver. Tanken är gerroneo-antibioticos-resfriados-prevenir-complicaciones_lprima20151002_0145_31ivetvis att antibiotikan ska ha effekt mot den bakterien som orsakar infektionen. I första hand så väljer därmed läkaren en antibiotika som har ett smalare spektrum, det vill säga ett mindre användningsområde. Om någon däremot är väldigt sjuk och man inte är helt säker på vilken bakterie det är som orsakar infektionen i kroppen så väljer man ett bredare spektrum för antibiotikan och därmed även en antibiotika som bekämpar många olika typer av bakterier. Ibland får man till och med kombinera olika antibiotika sorter med varandra.

Man måste även ta hänsyn till vart infektionen sitter då antibiotika fungerar på olika sätt. Det kan även finnas en del sjukdomar som gör att effekten man får med antibiotika blir sämre än andras samt att det finns möjlighet att om man behandlas med en del andra läkemedel så kan effekten av antibiotika försvinna. När läkaren väljer vilken medicin som du ska ha har de även din ålder i åtanke och vilka typer av biverkningar som du kan få av antibiotika. Man ska aldrig försöka sig på att behandla en infektion hemma. Antibiotika är receptbelagd och det innebär att vem som helst inte kan få ut det utan man behöver gå till en läkare och därmed ha recept.

Ibland kan det dock hända att man har antibiotika sedan en tidigare kur kvar hemma, om man då får en infektion igen så får man inte äta denna kur utan det som har blivit över bör lämnas till närmaste apotek. Det är viktigt att du alltid får rätt typ av antibiotika för den infektion som du har i kroppen och inte äter antibiotika i onödan.